ANKET WHATSAPP
Bölge Buluşması Mehmet Çınar

Çınar: Benim siyaset yapmak gibi bir derdim yok!

 

MALATYA TİME / ÖZEL HABER

Malatyalı İş İnsanları Derneği (MİAD)'nin Bölge Buluşmaları adı altında gerçekleştirdiği toplantıların sonuncusu İstanbul'daki The Green Park Merter'de gerçekleştirildi. Malatyalı işadamı Adil Nalbant'ın sponsorluğunda gerçekleştirilen toplantının onur konuğu ise, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar oldu. 

ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUZ

Tanıtım filminin gösterimiyle başlayan toplantı, katılımcıların kendilerini tanıtmalarıyla devam etti. Toplantının sunuculuğunu üstlenen MİAD Genel Sekreteri Hakan Odabaşı yaptığı sunuş konuşmasında, “Bugün iş insanlarını bir araya getirmeye çalıştık. Ancak hepinizin malumu olduğu üzere dün gece yüreğimiz yandı. 33 tane şehidimiz var. Bu vatanın fertleri olarak, devletimizin arkasında olduğumuzu yinelemek isterim. İnşallah bu gücümüz ve birlikteliğimiz, ülkemize düşmanlık besleyen herkesi hizaya sokacaktır. Bu kalleş saldırıları yapanlara verilecek cevap hak ettiklerinden daha fazlasıyla olacaktır. Şehitlerimizi bir kez daha rahmetle yad ediyoruz. Ailelerine ve tüm ülkemize başsağlığı, yaralı evlatlarımıza da acil şifalar diliyoruz. Sade vatandaş olarak, bu tür hain saldırılara karşın, ülkemizi daha iyi seviyelere getirmek için gayret göstererek verebileceğimizi düşündüğümü ifade etmek isterim. Saygıdeğer dostlar, mikrofonu Yönetim Kurulu Başkanımız sayın Yunus Akdaş'a takdim ediyorum.” dedi. 

“SİYASETİ BİR KENARA BIRAKMAK GEREKİYOR”

Konuşmasına şehit olan askerlere rahmet ve yaralılara da şifa dilekleriyle başlayan MİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş, “Bu ülkede oynanan oyunların her zaman kitabı yazılabilir. Bu anlamda oturup düşünmek lazım. Yaşım itibarıyla şunu tekrar tekrar söylüyorum geçmişte sağcı, solcu vardı. Bu oyunlar bitti. Ardından Türk-Kürt ayrımını çıkardılar. Alevi-Sünni veya Türk-Kürt demeden vatanı ve insanlığı her şeyin üstünde sevmek önemlidir. Üzüldüğüm taraf şu, bazen bakıyorum siyasetçiler “Vatan-millet meselesi ise gerisi teferruattır” diyor. O zaman siyasi dillerimizi de değiştirmemiz gerekmez mi? Biz bu ülkeyi seven, bu milleti seven insanlar olarak hep beraber siyaseti bir kenara bırakıp “En iyi işi nasıl çıkarırız?” “En iyi nasıl çalışırız?” “En güzel kardeşlik nasıldır?” “En iyi dostluk nasıldır?” bunların üzerine yoğunlaşma mecburiyetimiz var. Bunu yapmadığınız zaman çocuklarınıza doğru bir miras bırakmış olmuyorsunuz. Ben bu yaşa gelmişim ama hâlâ ne oyunlar oynanacak bilmiyorum. Kesinlikle birlik ve beraberlik içinde olma mecburiyetimiz var.” ifadelerini kullandı. 

kendi yaptıklarımızı söyleyip, kendimizi alkışlatmanın da bir manası yok. Biz geleceğimizi nasıl planlayacağız, geleceğimizi nasıl daha iyi hale getireceğiz, nasıl istişare edeceğiz ve bu istişarede ortak akılla nasıl ülkemizi daha iyi yerlere getireceğiz. MİAD sadece Yunus Akdaş'ın sorumluluğunda değildir. Eğer böyle bakarsanız ülkeyi yönetmekte de böyle bakarsınız. Böyle bakmayın. Eksiğimiz varsa tamamlayın. Yol gösterin. Kusurumuz varsa da beraberce çalışalım. Burayı daha iyi hale getirelim. Beraberce istişare ettiğimiz zaman işimiz daha iyi olacaktır. Ben sizin söyleyemediklerinizi bu mikrofonda bazı yerlere ulaştırmaya çalışacağım. Bu benim görevim. Sizin göreviniz de daha çok bir araya gelmektir. Farklı görüş ve düşüncelerdeki insanları bir araya getirip sektörümüzü daha iyi yerlere getirmeyi amaçlıyoruz. Zeytinburnu ve Merter'de gezdik. Çok büyük topluluklar var. Biz ülkemize hizmet etmek istiyoruz. Malatyalı iş insanları sadece Malatya'ya bağlı kalmamalı. Ülkeye de önemli hizmetler yapmalıyız. Malatya'da her alanda Elhamdülillah çok iyiyiz. Yine bu ülkede bu şehirde yanlış insan çıkmamıştır. Bunu gururla ve mutlulukla söylüyorum. Ama bu kadarla da kalmamalıyız. Daha çok çalışmalıyız. Daha iyi olmak için neler yapılabilir adına çeşitli istişareler yapmalıyız. Daha iyi bilen varsa onları getirelim.” şeklinde konuştu. 

“BİZ ÜLKEMİZE HİZMET ETMEK İSTİYORUZ”

Sivil toplum kuruluşlarının, bir kişi kuruluşu ya da bir partinin arka bahçesi gibi düşünüldüğünü söyleyen Yunus Akdaş, “STK sizlerin gözünün içine bakarak söylemek istediklerini alıp bu mikrofonda yüksek sesle söyler. Bizim yaptıklarımız belli. Sürekli kendi yaptıklarımızı söyleyip, kendimizi alkışlatmanın da bir manası yok. Biz geleceğimizi nasıl planlayacağız, geleceğimizi nasıl daha iyi hale getireceğiz, nasıl istişare edeceğiz ve bu istişarede ortak akılla nasıl ülkemizi daha iyi yerlere getireceğiz. MİAD sadece Yunus Akdaş'ın sorumluluğunda değildir. Eğer böyle bakarsanız ülkeyi yönetmekte de böyle bakarsınız. Böyle bakmayın. Eksiğimiz varsa tamamlayın. Yol gösterin. Kusurumuz varsa da beraberce çalışalım. Burayı daha iyi hale getirelim. Beraberce istişare ettiğimiz zaman işimiz daha iyi olacaktır. Ben sizin söyleyemediklerinizi bu mikrofonda bazı yerlere ulaştırmaya çalışacağım. Bu benim görevim. Sizin göreviniz de daha çok bir araya gelmektir. Farklı görüş ve düşüncelerdeki insanları bir araya getirip sektörümüzü daha iyi yerlere getirmeyi amaçlıyoruz. Zeytinburnu ve Merter'de gezdik. Çok büyük topluluklar var. Biz ülkemize hizmet etmek istiyoruz. Malatyalı iş insanları sadece Malatya'ya bağlı kalmamalı. Ülkeye de önemli hizmetler yapmalıyız. Malatya'da her alanda Elhamdülillah çok iyiyiz. Yine bu ülkede bu şehirde yanlış insan çıkmamıştır. Bunu gururla ve mutlulukla söylüyorum. Ama bu kadarla da kalmamalıyız. Daha çok çalışmalıyız. Daha iyi olmak için neler yapılabilir adına çeşitli istişareler yapmalıyız. Daha iyi bilen varsa onları getirelim.” şeklinde konuştu. 

“MİAD AKADEMİSİ'Nİ KURACAĞIZ”

Gençlere destek verilmesi gerektiğini vurgulayan Akdaş, “Ben elektrik çağı çocuğuyum. Gaz lambasından geçip elektrik çağını görmüşüz. Uçağa binmişiz. Ama yeni nesil öyle değil. Bizim zamanımızda Malatya ile Elazığ arasında rekabet vardı. Ama yeni nesle baktığımızda dünya ile rekabet ediyorlar. Bundan kaçamazsınız ve kabul etmek zorundasınız. Benim neslime bakarak ben bunu çözerim diyorsanız aldanıyorsunuz. Sanayide ve endüstride üreteceksiniz. Yapay zeka için çalışmalar yapacaksınız. MİAD Akademisi'ni kuracağız. MİAD Akademisi sorunlarınızı tespit edecek ve çözüm yolları arayacak. Aynı zamanda Teknokentlerle beraber çalışacağız. Oralarda 3-4 tane mühendis çalıştıracağız. Sizin ihtiyacınız neyse, onunla ilgili iş yapacağız. Dünyaya yönelmelisiniz. Sanayi 4-0. Ama biz inşallah yakalayacağız. Miad Akademi Merkezi gelecekte topluma ve yeni nesle yön gösterecek bir okul olacağız. Bizler teknolojiye yatırım yapacağız. Aynı zamanda biz Malatya'yı doğduğumuz yer olduğu için unutmuyoruz.

BAŞKANIMIZ MEHMET ÇINAR'I KUTLUYORUM…
Başkanımız sayın Mehmet Çınar'ı çalışmalarından dolayı kutluyorum. Başkanımız seçimden önce projelerini ortaya koydu. Daha sonra da sorunların çözümü için uğraşıp gayret gösteriyor. Bana böyle belediye başkanları lazım. Amacı siyasetten çok, hep iş yapmak. Malatya ile ilgili “Neler yapabiliriz?” diye düşünüyor. “Yeşilyurt'u daha iyi nasıl geliştirilebiliriz?” üzerine konuşuyor. Bununla birlikte ben de başkanımızın çok güzel hizmetler vereceğine inanıyorum. Ondan dolayı da teşekkür ediyorum. Ayrıca Mustafa (Paşahan) Başkan'a da teşekkür ediyorum. Malatya'ya bir fabrika açtı. Yönetim kurulumuzda başka bir arkadaşımız da Malatya'ya fabrika açtı. Onlara da teşekkür ediyorum. İslam'da bir kural vardır: Saflarınızı sıklaştırınız. Siz sıklaştırmadan Allah'ın ipine sımsıkı sarılamazsınız. Sizlerden ricamdır. Onun için sıklaştırmak mecburiyetindeyiz. Sizden başka bir şey istemiyorum. Hep beraber olalım diyorum. Sizleri sevdiğimi bilmenizi isterim. Katılımınızdan dolayı her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum” dedi. 

“ROTASINI VE HEDEFİNİ BİLMEYEN BİR NESİL İLERLEYEMEZ”

Yunus Akdaş'tan sonra mikrofonu alan işadamı Adil Nalbant, “Öncelikle şehitlerimiz Allah'tan rahmet, yaralılarımız ise acil şifalar diliyorum. Şehit ailelerimize de sabırlar diliyorum. Allah ordumuzu karada, denizde, havada her yerde muzaffer eylesin.” diyerek konuşmasına başladı. Nalbant, konuşmasının devamında, “Bir savunma sanayimiz var ve orada çok güzel şeyler yapılıyor. Ben 4 senedir savunma sanayiinin içindeyim. İnanın çok güzel şeyler yapılıyor. Bu coğrafyadaki en güçlü ordu bizim ordumuzdur. Avrupa ve Fransa'dan sonra Türkiye gelir. Bizim sistemimiz dünya tarihinde örnek olmuştur. Onun için Allah'ın izniyle bu devletin ve milletin ezanı susmayacak, bayrağı inmeyecektir. Hedefimizi koymak zorundayız. Sanayileşme anlamında Yunus başkanım “4-0” dedi. Hedefinizi koyduğunuzda o hedefe ulaşmasanız bile mutlaka yükseliyorsunuz. Rotasını bilmeyen hedefi olmayan bir nesil ilerleyemez. Geminiz var rüzgar geldi bakıyorsunuz yelkeniniz yok. Gidemezsiniz.” şeklinde konuştu. 

“TÜRKİYE'Yİ TEKSTİL SEKTÖRÜ KURTARACAK”

Salondaki  katılımcıların yüzde 80'inin tekstil sektöründe olduğunu belirten Nalbant, “Bugün Corona Virüs denilen bir illet var. Bunun için değişik komplo teorileri üretiliyor. Kimisi “Çin yaptı” diyor kimisi de “Allah'ın bir cezası” diyor. Ama ben bunlara değil bunlardan çıkacak sonuçlara bakıyorum. Borsalar düştü. Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bütün batı ülkeleri Çin'i bir üretim canavarına çevirdi. Bütün dünyanın tedarik merkezi oldu. Bence Çin bunu kasıtlı olarak yaptı. Amerika'nın Çin ile uğraşması sonucu “Öyle uğraşılmaz böyle uğraşılır” dedi. Sırbistan'da Avusturya'da, Çek Cumhuriyeti'nde otomobiller hatta kaldı. Batılı devletler Çin'den dolayı kapattığı fabrikaları yeniden kurmak zorundalar. Ben her zaman söylüyorum. Bizin en büyük şansımız tekstildir. Bir tek tekstille dünyada rekabet ederiz. Allah hepinizden razı olsun. Tekstilci bir ailenin oğluyum.  Yeşilyurt'ta benim doğduğum evin altında dokuma tezgahları vardı. Bunun yanında otomobiller değişiyor. Savunma sanayiinin savaş uçakları değişiyor. Teknoloji çok hızlı ilerliyor. Başkanımızın dediği gibi gençlerimizle bu konulara eğilmemiz gerekiyor. Benim anneannem derdi ki; ‘Mesleğinize hor bakmayın. Bu meslek iki dünya örtüsüdür. Hem doğana lazım, hem ölene lazım.” Onun için bu meslek hiçbir zaman ölmeyecek. Geçtiğimiz günlerde Malatya'daydım. Bir caddenin adının Yüzakı Caddesi olduğunu öğrendim. Başkanımız da bizim yüz akımızdır. Allah kendisinden razı olsun.” ifadelerini kullandı.   

PROJELERİMİZİN 3'TE İKİSİNİ TAMAMLADIK”

Adil Nalbant'ın konuşmasından sonra, Yeşilyurt Belediyesi tarafından yapılan hizmetlerle ilgili tanıtım filmi izlendi. Tanıtım filminin ardından mikrofonu alan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Sizleri saygı, sevgi ve hürmetle selamlıyorum. Bugün bana bu fırsatı verdiğiniz için öncelikle Yunus Başkanıma ve MİAD yönetimine teşekkürlerimi sunuyorum. Yeşilyurt Belediyesi'nde yapmış olduğumuz çalışmalarla ilgili bir bilgilendirme videosu izlediniz. Burada izledikleriniz Malatya'da çalışmış olduğumuz projelerin özeti niteliğini taşımaktadır. Seçim döneminde de Malatya'da proje açıklayan hedef belirten projeleriyle ön planda olma taahhüdünde bulunmuştuk. 45 tane birbirinden özel ve güzel proje ile bölgemize hizmet etmeye söz vermiştik. Geçen bir yıl içerisinde projelerimizin 3'te ikisini tamamladık. Geriye kalan projelerimiz ile de hazırlıklarımızı yaptık. İnşallah süremiz içerisinde hepsini de tamamlayacağız.” dedi. 

“MEMLEKETİMİZİN HİZMETİNDEYİZ”

Ülke olarak zor günlerden geçtiğimizi, yaşadığımız doğal afetlere bir de şehit haberlerinin eklendiğini söyleyen Mehmet Çınar, “Mübarek Regaip Gecesi'nde düşen ateş ile ciğerimiz yandı. Bu sebeplerden dolayı birçok programımızı iptal ettik. Ama bu toplantı biraz daha bölgesel ve tanışma toplantısı olması sebebiyle yer aldık. Bir anlamda sohbet ve muhabbet etmek için bir arada olduğumuzu belirtmek isterim. İşin içerisinde ölüm olunca söyleyecek söz de kalmıyor. Bizler de şehitlerimize Rabbimden rahmet diliyoruz. Yaralılarımız da inşallah en kısa zamanda sağlıklarına kavuşur. Bizler de her daim memleketimizin, milletimizin ve bölgemizin hizmetindeyiz. Bize düşen ne olursa öncüyüz ve öndeyiz. Yeter ki memleketimizdeki insanlarımız üzülmesin. Memleketimiz ilerlesin ve gelişsin istiyoruz. Şu ana kadar öyle davrandık bundan sonra da bu tavrımızı devam ettireceğiz.” ifadelerini kullandı. 

“ORTAK SEVDAMIZ MALATYA”

Geçen sene Yunus Akdaş ile birkaç tane toplantı yaptıklarını belirten Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Sayın başkanım Malatya'ya her geldiğinde bizlere mutlaka uğruyor. Malatya sanayisinin hemen hemen yüzde 100'ü bizim ilçemizde diyebiliriz. 1.2. ve 3. Organize Sanayi Bölgesi, eski ve yeni sanayi siteleri tamamen bizim ilçemiz sınırları dahilindedir. Dolayısıyla burada bulunan değerli hemşerilerimiz Malatya'ya geldikleri zaman sağ olsunlar uğruyorlar. İstişareler yapıyoruz ve bir şekilde mutlaka görüşüyoruz. Ortak sevdamız ve ortak hedefimiz Malatya'mızın gelişmesi, büyümesi, ilerlemesi ve kalkınması. Bunu da son yıllarda alınan tedbirlerle yapılan hizmetlerle büyük gayretlerle de başardık. Ama yetmiyor ve daha da ilerlemesi gerekiyor. Bunu daha da üst seviyelere taşımamız gerekiyor. Burada iş insanları topluluğu var. Ben de geçmiş zamanlarda bir iş adamı topluluğunun kurucu başkanlığını yaptım. Aile şirketimiz de kendi çevresinde ticaretle uğraşıyor. Hayat bir bütün ve insan nerede ne yapacağını da pek kestiremiyor. Ben inşaat mühendisiyim. Malatya'da inşaat malzemesiyle uğraşan, inşaat yapan aynı zamanda hazır beton sektöründe iş yapan bir ailenin evladıyım. Geçmişte proje ve resmi işlerin organizasyonunda da büyük görevler aldım ve emekler verdim. Allah daha sonra da belediye başkanlığı ile memleketimize hizmet etmeyi nasip etti.” şeklinde konuştu. 

“DAHA ÇOK İŞ YÖNÜMÜZ GELİŞTİ”

Yunus Akdaş'ın belirttiği türden siyasi söylemlerden bulunmadığını söyleyen Mehmet Çınar, “Siyasi geçmişimiz de yok. Bir hesabımız da yok. Biz kendimizi gördük göreli bildik bileli hep çalıştık, ürettik, emek verdik ve bölgeye nasıl katkı sunarız kendimizi nasıl geliştiririz seklinde düşünüyorduk. Bu yüzden bizim daha çok iş yönümüz gelişti diyebiliriz. Hizmet yönümüz gelişti. Bundan dolayı da biz istiyoruz ki toplumumuza katkı sunalım, faydamız olsun, istişarelerde bulunalım. Kim nerede nasıl bir katkı sunabilir bunun önünü açmak istiyoruz. Bu da bizi dinamik kılıyor ilerletiyor ve güçlendiriyor.” dedi. 

“YEŞİLYURT, BÜYÜYEN VE GELİŞEN BİR FABRİKA GİBİ SÜREKLİ HAREKET HALİNDE”

Yeşilyurt Belediyesi'nin kurulduğu 2014 yılından sonra çok daha ileri seviyelere geldiğini belirten Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “2014 yılında belediyenin, toplam personel sayısı 250 iken şu anda bin 250 kişi oldu. 5 yılda çalışan sayısını 5 katına çıkaran bir fabrika gibi olduk. Sosyal tesis açıyorsunuz, oraya istihdam lazım, market açıyorsunuz oraya istihdam lazım. Kent Konseyini açtık, orada hem sosyal-kültürel faaliyetler yapıyoruz; hem de orada çalışanlar var. İzlediğiniz videoda yöresel ürünler çarşısını kurduk. Orada yöresel yemekleri yapan personel çalıştırıyoruz. Bunu organize edip ihtiyacı da karşılamış oluyoruz. Bir de kendi ürünlerimizi ön plana çıkarmış oluyoruz. Seracılık, cezaevi müzesi diğer kurulan 7 sosyal tesisimiz şuanda aktif bir şekilde. Her biri kendi alanlarında Malatya'nın en iyi tesisleri seviyesine geldi. Millet Kıraathanesinde 8 kişi çalışıyor. O 8 kişi günlük ortalama 300-400 kişiye kadar hizmet veriyor. Bunlar bir anlamda küçük bir fabrikanın ilerleyen, büyüyen ve gelişen bir fabrikanın daha kompleks bir şekilde çalışmanın da neticesi. Çalışmalarımızı planlarken önce fiziksel anlamdaki belediyecilik dedik. Bölgemizde fiziksel anlamında yol, kaldırım, kilit taşı ile ilgili çalışmalar yaptık. İnsanların araçlarıyla, bisikletleriyle ve yaya bir şekilde kullanabilecekleri yol ve ulaşım ağının oluşturulmasını hedefledik. Yeşil alana çok önem veriyoruz. Sürekli olarak park projelerimiz var. Park projelerimiz ilk zamanlarda mahalle aralarında küçük küçük parklarken, şimdilerde ise 202 tane parkımız var. Kişi başına 7 metrekare gibi bir yeşil alan düşüyor. Yapmış olduğumuz Beylerderesi Şehir Parkı Millet Bahçesi ile Türkiye'deki en büyük parklardan bir tanesinin öncülüğünü yaptık. Biz bu anlamda öncü olmak istedik ve gerisinin geleceğini ifade ettik. Bunun örneğini sosyal tesislerde ve gençlik merkezlerinde de gördük. Yeşil Konaklarımızda da gördük. Yeşil Konaklarımızda 40'ın üzerinde eğitimcimiz var. 30'un üzerinde de kurs düzenliyoruz. Saz, müzik, satranç, dikiş-nakış, halı, derslere takviye eğitim kursları gibi çeşitli kurslarımız var. Projelerimiz çok fazla.” ifadelerini kullandı. 

“NİTELİKLİ BELEDİYELER ARASINA GİRDİK”

Çevreci projelerle toplumun takdirini kazandıklarını söyleyen Mehmet Çınar, “Çevreci projelerimizin başında ambalaj atığı ayırma ve toplama tesisi var. Mobil geri dönüşüm araçlarını yaygınlaştırdık. İlçemizde ne kadar geri dönüşümü olan geri dönüştüreceğimiz ürünler varsa kağıt, cam, plastik, metal tarzı malzemeleri topluyoruz kendi aralarında ayırıp sıkıştırıp tekrardan satıyoruz. Aylık 120 bin lira gibi bir getirisi oluyor. Orada 20 kişi istihdam ediyoruz. Hem istihdama katkı sunuyoruz; hem de çevremizi temiz tutuyoruz. Bu projemiz Cumhurbaşkanımızın eşi sayın Emine Erdoğan'dan ödül aldı. Nitelikli belediyeler arasına girdi.” dedi. 

“MÜZELER İLÇESİ OLACAĞIZ”

Tarihe büyük önem verdiklerinin de altını çizen Belediye Başkanı Çınar, “Bölgemizde ne kadar tarihi yapı varsa bütçemiz çerçevesinde kamulaştırabildiklerimizi kamulaştırdık. Onların her birine birer fonksiyon yükledik. Orayı Lezzet Vadisine hizmet edebilecek hale getirdik. İlçemizde daha önce müze yokken, 2 tane müze yaptık ve bitirdik. Diğerlerinin planlamasını da yaptık ve yakın zamanda faaliyete geçecek. Cezaevi Müzesi, Tekstil Müzesi, Çoban Müzesi, Gastronomi Müzesi, Açık Hava Savaş Makinaları Müzesi ile; müzeler ilçesi olacağız. Bunlara emek verirseniz mutlaka neticesini de alırsınız. Ama emek verilmezse de haliyle yerinde sayıyor. Gastronomiye büyük önem veriyoruz. Gastronomiye önem vermemizdeki amacımız bizim Yeşilyurt'umuzun çok güzel yemekleri var. Ama bu yemekler tam olarak tanınmıyor. Bu konuya da el atmamız gerektiğini düşündük. Çalışmalarımızı da zamanla arttıracağız. Çırmıktı'da 4 katlı bir binayı yakın zamanda kamulaştırdık. Tamamen yöresel ürünleri yapıp orada da yapılışı, hazırlanışı ve pişirilişi ve ikramların olduğu çekimler yapacağız. Aynı zamanda tarımsal hizmetler müdürlüğü kurduk. Seracılığa başladık. Yeşil Gıda Market adı altında market sektörüne girdik. Serayı kurarken ilk etapta amacımız sosyal tesislerimizdeki yemek ihtiyacımız gidermekti. Ama yeni dönemde yapacağımız sera topluma örnek teşkil edebilecek güneş enerjisi ile kendi iklimlendirmesini kendisi yapabilecek yeni tarz üretim merkezi aynı zamanda da bölgeye de yeni bir açılım yapacağına inanıyoruz. Bizde jeotermal olmadığı için diğer ısıtma ve soğutma tesisleri de maliyetli olduğu için güneş enerjisi ile ilgili böyle bir proje geliştirdik. Açmış olduğumuz yöresel ürünler pazarlarında da inşallah İstanbul'da da kendi ürünlerimizi kendimiz üretip kendimiz pazarlayacağız.” şeklinde konuştu. 

“BELEDİYENİN KASASI GÜÇLÜ OLURSA, HER ŞEYİ YAPABİLİR”

Kendilerinin belediyeyi sadece belediyecilik olarak görmediklerini belirten Mehmet Çınar, “Sosyal ve kültürel belediyecilik de bizler için çok önemli. Belediyelerin ekonomik anlamda da güçlü olması için büyük gayretlerimiz var. Belediye güçlü olursa kasasında bütçesi olursa her şeyi yapabilir. Tamamen bütçeye de endekslemek gerekmiyor ama bütçe büyük artı. Emanet çarşısı kurduk. İhtiyaç sahipleri aileler için yapmış olduğumuz bir merkez olarak hizmet veriyor. Daha önce de başlatmış olduğumuz emanet ekmek projelerimiz var. Fırınlarımızda ihtiyacı olanlara ekmek veriyoruz. Küçük bir iyilik başkasına büyük bir katkı oluyor Aileleri buraya yönlendirdik. Şuanda belediyeye gelip ekmek isteyen kimse yok. İhtiyaç sahibi ailelere personel gönderiyoruz. Evde duruma göre ailelere puanlama yapılıyor. O puana göre kendilerine kart veriliyor. Hayırseverlerin verdiği ürünlere barkot sisteme göre puan yüklüyoruz. Ay sonunda hayırsevere o ürünün kime gittiğine dair bilgi de veriyoruz. Kendi kendini kontrol eden bir sistem. Bin 250 tane ailemiz bu sistemden faydalanıyor. Yardıma ihtiyacı olanlara sahipleniyoruz. Zekât, sadaka ve adak kurbanı dağıtacak bir sistem kurduk. İhtiyaç sahiplerine bunu da sunduk. Malatya'ya geldiğinizde size tanıtmak isteriz.” ifadelerini kullandı. 

“GENÇLİK MERKEZİ ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDA BİTECEK”

Gençlik ve spor anlamında da güzel yatırımlarının olduğunu söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı, “Yakınca bölgesinde 150 bin metrekarelik bir bölümde spor adası, yüzme havuzu, basketbolu, futbolu, antrenman sahaları, spor tesisi çalışmaları başlattık. Şehrimizin muhtelif yerlerine halı saha, basketbol, voleybol, bolce, tenis tarzı koşu alanları oluşturduk. Melekbaba bölgemize de yaklaşık 57 bin metrekarelik alana yapılan gençlik merkezi birkaç ay içerisinde bitecek. 5 bin kişilik bir stadyum düşünüyoruz.” dedi. 

“DİĞER BELEDİYELERE ÖRNEK OLACAĞIZ”

Kentsel dönüşüm konusunda da iyi olduklarının altını çizen Mehmet Çınar, “Belediyenin kendi eliyle ilk defa 2 yıl önce kentsel dönüşümü başlattık. İnşallah 2. 3. ve 4. ile ilgili hazırlıklarımız da tamamlanacak. Turgut Özal Mahallesi'nde kentsel dönüşüme daha kısa zamanda başlayacağız. Yine Özal Köyünde yaklaşık 6.5 milyon hazine arazisinin 3,5 milyon metrekaresini belediyemize kazandırdık. Bunu da geçmişten beri orada oturan mahallelimizin sorunlarını çözerek kentsel dönüşüme kullanmak üzere bir gelir olarak da planlamasını yaptık. Belediye hizmet binasının yeri ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Yeşil alan, park, çevre, kültür, spor yatırımlarımızla da inşallah öncü ve önde olarak diğer belediyelerimize de örnek teşkil edecek şekilde güzel projelerimizle devam ediyoruz.” şeklinde konuştu. 

“İLÇEMİZİN NÜFUSU HER GEÇEN GÜN ARTIYOR”

Yeşilyurt'un son yıllarda hızla geliştiğini söyleyen Belediye Başkanı Çınar, “Yeşilyurt, şehrin batısında olduğu için tercih ediliyor. 320 bin nüfusuyla da şehrimizin en büyük belediyesi. Bizler de kurmuş olduğumuz sistemle bunun ne kadar hızlı ve düzenli geliştiğini de son birkaç yılda gözlemledik. Sadece geçen yıldan bu yıla 15 bin nüfusumuz arttı. Bundan sonra da daha çok artacak gibi görünüyor. Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi, Mühendislik ve Tasarım Fakültesi ve Yeşilyurt Meslek Yüksekokulu ile Beylerderesinin yan tarafındaki kampüste eğitime başlayacak. Onun hemen üst tarafında Yeni Çırmıktı projemizle bölgenin gelişmesine de katkı sunacağız. Bu projelerle o bölge gelişecek ve büyücek daha güzel bir hale gelecek.” ifadelerini kullandı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar konuşmasını, “Bu güzide topluluğa hitap etme fırsatı verdiği için başta Yunus başkanım olmak üzere herkese teşekkür ederim. Nihayetinde şehir hepimizin. Geldiğinizde bizleri ziyaret etmenizi beklerim. Hepinize teşekkür eder saygılar sunarım.” sözleriyle tamamladı.

MİAD'ın Bölge Buluşmaları ismiyle organize ettiği toplantı, hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.



MİAD sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitesinde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır.
close